CRAMPOSIE SELECTIONATA 2017
Vita viner från Avincis
På Dobrusa-kullen i Dragasani, där Avincis odlingar nu finns, har det odlats vin i flera tusen år. Cramposie Selectionata är en inhemsk druva som funnits och utvecklats på denna plats sedan innan Romartiden. Den ger ett fruktigt och balanserat vin med en angenäm svalka. 
FETEASCA REGALA 2016
En av de mest uppskattade druvorna från Rumänien. Den är en hybrid skapad år 1930 mellan de inhemska Fetasca Alba och Grasa. Liksom Chardonnay kan druvan användas till många olika typer av vin. Skalen innehåller tanniner, som kan ge vinerna intensiv doft och god livslängd. 
Vinet har en ljust guldgul färg med gröna reflexer.  Tydlig frisk doft av päron och gröna äpplen.  Smak av citrusfrukt och gröna äpplen med ett lätt inslag av mineraler och en jämförelsevis lång eftersmak.       Beställningssortimentet nr. 73169. 189:-                                 Vinet har klar, ljust gyllene färg.  Komplex doft av vita blommor, rosor och torkade aprikoser, med inslag av vanilj.  Stor volym med god struktur och smak av persikor, mandel och kryddade päron. Mycket god lagringspotential.  Beställningssortimentet nr. 79072. 189:-                                  Vinplantorna är ca 45 år och växer i nord-sydliga rader på sydsluttningen av Avincis kulle.  Druvorna skördas för hand och transporteras ca 500 meter i korgar på 18 kg till vinifieringen. Efter manuell sortering i två steg avstjälkas klasarna och krossas försiktigt i en s k ballongpress. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid låg, kontrollerad temperatur under ca två veckor.   Alkoholhalt: 13 %. Totalsyra: 5,74 gram/l (mätt som vinsyra) Restsocker: 1,12 gram/l Vinplantorna är ca 35 år och växer i nord-sydliga rader, på lätt sydsluttning av Avincis kulle. Druvorna klarar sig från sjukdomar tack vare den friska vinden från floden Olt.  Sedan druvorna skördats för hand sorteras de noga och klasarna pressas. Därefter avskiljs 30 % av musten till franska ekfat, där den jäses och lagras under 8 månader med regelbunden omrörning. För resten av musten sker jäsningen i rostfria ståltankar.  Alkoholhalt: 12 %. Totalsyra: 4,92 gram/l (mätt som vinsyra) Restsocker: 1,23 gram/l